Foto: Eivind Griffith Brænde

Ingredienser:

  • 2 store krabber, helst rå
  • 5 ss olje
  • 4 sjalottløk
  • 4 hvitløkfedd
  • 1 rød chili
  • 2 ss smør
  • 2 ss grovmalt sort pepper
  • 2 ss mørk soyasaus
  • 2 ss oystersauce
  • 1 ts sukker
  • 2 dl vann
  • frisk koriander

Fremgangsmåte:
Del krabben i biter, fjern paven og gjellene. Knekk klørne forsiktig slik at smaken trenger inn i kjøttet.Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili.

Varm oljen i en stor stekepanne eller wok. Fres krabbebitene i 3 minutter. Ta ut krabben og tilsett sjalottløk, hvitløk og chili i pannen. Fres til myk og blank.

Tilsett smør og pepper. Rør inn krabbe, soyasaus, oystersauce, sukker og vann.

La det hele småkoke over middels varme i 10 minutter.

Server krabbe med sausen og pynt med frisk koriander.

Tips: Bruker du kokt krabbe trenger du ikke å frese den først. Da hopper du over det og varmer istedet krabbebitene 5 minutter i den ferdige sausen.

0