Antall porsjoner: 4

Ingredienser:
1 hodesalat
3 sjalottløk
3 dl crème fraîche
3 dl kremfløte
3- 4 tomater
kjøtt av 2 krabber
1- 2 ss hakket frisk koriander

Fremgangsmåte:
Salaten strimles og legges i bunnen av salatbollen. Pisk fløten stiv og bland inn crème fraîche.

Skjær et kryss i tomatene og dypp de i kokende vann i et par sekunder før du har de over i en bolle med isvann. Flå tomatene og del de i båter. Ta ut innmaten av tometene og skjær tomatkjøttet i terninger.

Finhakk sjalottløken og vend den lett inn i kremen sammen med tomatkjøtt, renset krabbe og evt. litt frisk koriander. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

Dryss over rikelig med hakket, frisk koriander. Server salaten med godt brød, sitron og nykvernet pepper.

Tips: Dersom du ikke er like glad i smaken av koriander kan du bytte ut denne med persille.

Innsendt av: Opplysningskontoret for frukt og grønt
Foto: Lisa Westgaard

0