
Foto: Eivind Griffith Brænde
Ingredienser:
- 2 store krabber, helst rå
- 5 ss olje
- 4 sjalottløk
- 4 hvitløkfedd
- 1 rød chili
- 2 ss smør
- 2 ss grovmalt sort pepper
- 2 ss mørk soyasaus
- 2 ss oystersauce
- 1 ts sukker
- 2 dl vann
- frisk koriander
Fremgangsmåte:
Del krabben i biter, fjern paven og gjellene. Knekk klørne forsiktig slik at smaken trenger inn i kjøttet.Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili.
Varm oljen i en stor stekepanne eller wok. Fres krabbebitene i 3 minutter. Ta ut krabben og tilsett sjalottløk, hvitløk og chili i pannen. Fres til myk og blank.
Tilsett smør og pepper. Rør inn krabbe, soyasaus, oystersauce, sukker og vann.
La det hele småkoke over middels varme i 10 minutter.
Server krabbe med sausen og pynt med frisk koriander.
Tips: Bruker du kokt krabbe trenger du ikke å frese den først. Da hopper du over det og varmer istedet krabbebitene 5 minutter i den ferdige sausen.