Ingredienser:

  • 2-3 kg krabbeskjell og rester (ikke paven og gjellene)
  • 5 sjalottløk
  • 1 hvitløk
  • 1 purre
  • 4 tomater
  • 1 ss tomatpure
  • Olivenolje
  • 5 ss smør
  • Salt og kvernet pepper
  • Noen tråder safran
  • Dill til pynt

Foto: Eivind Griffith Brænde

Fremgangsmåte:
Knus krabbene med en morter eller i en solid kjøkkenmaskin. Skjær sjalottløk og purre i skiver, del hvitløken i to og tomatene i grove biter.

Varm godt med olivenolje i en romslig og vid kasserolle. Fres krabbeblandingen i oljen et par minutter over høy varme. Tilsett tomatpuré og resten av grønnsakene. La alt frese godt under omrøring. Fyll på med kaldt vann slik at alt er dekket. Kok opp og la det småkoke / putre i 1 time. Sil kraften, press den godt igjennom en sil med en øse slik at all kraften kommer med.

Kok kraften inn til cirka en tredjedel. La noen tråder safran få koke med. Smak suppen til med salt og pepper. Sil den en gang til.. Pisk inn smøret og kjør suppen luftig med en stavmikser rett før servering. Server med godt brød.

Tips: Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang og frys ned resten til senere bruk.

Leave a Comment

0