De fleste av oss liker å invitere til sosiale lag, det være seg en finere middag eller til en runde brettspill. Det som er viktig for at en slik kveld skal bli en suksess er, forutenom menneskene, at det er satt en fin ramme for kvelden.

Det som er en selvfølge når man inviterer til en skalldyr-aften er først og fremst råvarene. I Norge har vi en lang kyst og dermed god tilgang på gode råvarer.
Taskekrabben(Cancer Pagurus) er den største spiselige krabbearten som finnes naturlig i norske farvann, den er og den mest anvendelige krabben vi har tilgang til. Den har mye karakter, smak og er full av gode næringsstoffer.
I tillegg til krabbe har vi god tilgang på for eksempel reker og kreps.

Besøk din lokale fiskebutikk og forhør deg – de sitter på kunnskap og hjelper deg garantert med å finne det beste de har. De har nok og noen gode serveringstips som til og med bestemor hadde blitt imponert over!

Når maten er på plass trenger vi tilbehør. Hva drikker vi til skalldyr? Har du ikke en favoritt-vin eller -øl, så kan personalet på ditt lokale Vinmonopol eller Gulating garantert hjelpe deg. På slike spesialforetninger får man som regel eksepsjonell service og kunnskapen er upåklagelig.

Mange forbinder gjerne akevitt med jul og tunge måltid. I Norge har vi lang tradisjon for akevitt, og det er mange lette friske akevitter som passer perfekt til skalldyr.
Forutenom øl og vin er det selvfølgelig mange alkoholfrie alternativer som en god cider eller ditt favoritt mineralvann.

Nå er mat og drikke på plass – hva trenger man da?
Jo, man trenger gode redskaper. Hva er vel mer irriterende enn å sitte der med nydelig krabbe og ikke få ut maten? Nøtteknekkeren ødelegger hele kloa som gjør at kjøttet spruter ut,  og «feil ende» av en skje får ut en brøkdel av kjøttet i krabben.

– Nei, her trengs det ordentlig verktøy.
Nå setter du Pagurus Skalldyrbestikk på bordet.

Pagurus Krabbeknekker er designet med bestemte flater som gir nøyaktig den bevegelsen man trenger for å slå sprekker i kloen, uten å ødelegge det saftige kjøttet. Ergo, du får nydelige stykker kjøtt.
I stativet har du og en Klotang. Pagurus Klotang bryter det «umulige» mellomleddet i kloen som frigjør kjøttet og det enkelt kan tas ut. Sist men ikke minst, har vi Pitlepinne. Pagurus Pitlepinne er avrundet slik at den ikke henger seg opp og ødelegger skallet. Den er designet slik at den lett går inn og låser maten – og ut kommer fine, kompakte kjøttstykker.

Med Pagurus Skalldyrbestikk sørger du for at alle får ut mest mulig av skalldyret. Det vil si mindre søl og mer krabbe.

– Ekte krabbeglede.

Nå har du de viktigste tingene på plass – utenom menneskene, så klart.
God fornøyelse!

0